Datum Dag Tijd Spreker Omschrijving

26 januari 2019

Sjabbat

10:30

Renaldo van de Schuur

Renaldo van de Schuur is sterk betrokken bij het volk en land Israël. Hij is oprichter van ‘Chosen People Ministries’ en is voorzitter van het ‘Messiaans Platform’. Hij heeft o.a. een opleiding gevolgd aan de Evangelische Theologische Academie. Hij is getrouwd met Nelleke en samen hebben zij twee kinderen.

2 februari 2019

Sjabbat

10:30

Albert Oosting

Albert komt al jarenlang in Israël. En al meer dan twintig jaar maakt hij intensieve studie van de geschiedenis van het Joodse volk en Gods plan met Israël in de eindtijd. Over Israël en aanverwante onderwerpen schreef hij verschillende studies. Hierover geeft Albert ook onderwijs, in kerken, messiaanse gemeenten en op interkerkelijke bijeenkomsten. Met name de rol die wij als gelovigen uit de heidenen zouden moeten vervullen is één van zijn favoriete onderwerpen. Albert heeft 2 boeken geschreven: “The wall of hostility broken down (Efez. 2:14-15)” en “Noömi en Ruth, het verhaal van onze tijd”.

9 februari 2019

Sjabbat

10:30

Harry Locht

Harry Locht (1939), gehuwd en vader van drie gehuwde kinderen (en inmiddels opa van tien kleinkinderen), heeft na zijn pensionering als arts nog twee jeugddromen in vervulling zien gaan: het op de een of andere wijze mogen bedienen van/onderwijzen in Gods Woord en het op de een of andere wijze in directe zin dienstbaar mogen zijn aan Gods volk Israël. De eerste is uitgekomen in het van tijd tot tijd te mogen voorgaan in samenkomsten van messiaanse gemeenten en daarnaast met de publicatie van zijn 'keynote-studies' van de Tora op de website Parashot and Haftarot en de tweede in het samen met zijn vrouw Joska gedurende 16 jaar actief te hebben mogen zijn (tot eind 2015) in het gratis verspreiden van Gods Woord onder Joodse gemeenschappen in Hongarije, Roemenië en Servië, via de Stichting "Israël en de Bijbel.''

16 februari 2019

Sjabbat

10:30

Jaap Heeringa

Jaap Heeringa is sinds 1995 voorganger van de 'Messiaanse Gemeente Rehoboth' in Leeuwarden. Hij is getrouwd met Dorytha en samen hebben zij vier kinderen. Naast voorganger was hij jarenlang veeboer en is nu parttime klusser.
Hij is oprichter en voorzitter van de 'Stichting Mo’adim', de organisatie die o.a. elk jaar een 8-daags landelijk Loofhuttenfeest organiseert voor 'Wie Jeruzalem te ver is'. Ook is hij is auteur van de 'Mo’adimcursus', een 10-daagse avondcursus over de Feesten van JHWH en de Joodse feesten: Chanoeka en Poerim. Jaap werkt nu aan een 4-daagse avond cursus 'Oriëntatiecursus Hebreeuws'.
Daarnaast leidt hij twee studiehuizen en geeft hij lezingen/Bijbelstudies over o.a. de Feesten, onze Bijbels-Joodse wortels en het Messiaans Jodendom.

23 februari 2019

Sjabbat

10:30

Gerrit-Jan Loor

Gerrit Jan Loor is getrouwd met Carla. Ze hebben vier kinderen (drie getrouwd) en vier kleinkinderen. Als predikant heeft Gerrit Jan gestaan in Hasselt (Ov.), Nijland, Naaldwijk, Dokkum, Kollum en Heerenveen. Sinds 2013 is hij emeritus predikant en sinds 2015 wonende in Noordwijkerhout. Gerrit Jan is verbonden aan de messiaanse gemeente Shamar in Den Haag als oudste, waar hij regelmatig voorgaat. Daarnaast gaat hij op zondag ook voor in kerkdiensten.